tisdag 8 december 2009

Plus två!

Efter vissa påpekanden så gissar jag att det kanske är dags att uppdatera här lite? :)
Vart ska man ta vid och börja? Är inne i slutspurten i skolan nu så det är en hel del skola som fyllt mitt huvud sista månaderna, hojja, 2 veckor kvar till L O V ! - sedan så är det time för att ladda om batterierna.
Kan välan börja med att skriva att det är +2 grader ute idag, riktigt härligt. Vi går våra långpromenader var dag och både jag och "Misse" älskar det. Passar även på att lägga in lite träning under promenaderna, lite bus och lek också emellanåt. Sedan hinner vi ju upptäcka en hel del eftersom vi oftast är ute mellan 1,5 - 2 timmar. Träffar skidåkare och skotrar, nu har han tom. fått lukta på en skoter. Han har dock inte visat sig så brydd i skotrar hittills. Tar mig ordentlig tid för allt som korsar vår väg, stannar upp och tittar och luktar och undersöker. Tycker att det minsta jag kan ge honom är tid - det måste ju få finnas utrymme för honom för att kunna förstå, och man blir ju knappast världsvan över en natt. Begär inte så mycket av honom annat än det som vi har tränat tidigare, fokuserar nu mest på trygghet eftersom jag tydligt märkt att han är i en "fas" nu. Han är ju fortfarande allt som oftast väldigt lugn och trygg och har hittills inte visat annat än glädje och kärlek till alla människor och djur som han mött. Så vill jag såklart även att det ska förbli.

Har julpysslat litet hemma också, tillverkat en krans till ytterdörren bland annat. Men jag har inte hunnit baka någonting än tyvärr. Får ta mig tid att baka nästa vecka kanske! Igår var en kompis med hennes 4-åriga dotter på besök, hon och Aramis fann varandra efter en stund och Misse var jätteduktig, tycker det känns viktigt att han lär sig hur man ska vara med barn - är som sagt inte det minsta orolig för att han skulle göra något dumt, det enda som eventuellt skulle kunna inträffa är att han skulle kunna buffla omkull ett barn om han är för triggad, vilket jag vill lära honom att han inte bör bli. Men han hajjade och de lekte jättebra :) Han sprang och hämtade leksaker som han gav åt henne och hon kastade. Så underbart att se! Kaka söker maka?

Hursomhelst så sticker jag ner till stockholm på torsdag med en kompis, ska gå på idolfinalen på fredag har ju varit en gång tidigare och då med samma vän. Var en riktigt rolig show så vi har höga förväntningar nu på denna. Sedan så får jag såklart träffa syrran och barnen - ska bli riktigt skoj. Det enda är väl det att jag kommer vara ifrån "Misse" i fyra hela dagar, det längsta jag har varit ifrån honom hittills. Och som den hönsmamma man är så känner man sig såklart lite "eljest" :)
AJA! - C'est la vie!3 kommentarer:

 1. Oj vad fina bilder på både "Misse" och juldekorationer..........mycket fin kamera som du har..

  Tusen tack för kortet förressten - det var såååååååååååååååå fint...:)

  Monica Micke och Sara

  SvaraRadera
 2. åhh nostalgi!!! julkänslor!! ;) o fin krans o julpynt! :) o aramis har ju blivit jätte stor!! saknar er

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder, vilken härligt klassisk julkrans och vilken allt annat än klassisk gran...och nog ser de ut att vara på samma nivå, Misse och tösen :=)

  Ha det så härligt i Stockholm!

  Annika å Imsan

  SvaraRadera

Myspropp Nö1.

Myspropp Nö1.