söndag 12 september 2010

Vackra dagar.

Hela denna vecka har vi haft turen med oss vad gäller vädret måste jag säga. Har varit ute några kvällar och tränat med lilleman och just nu känns det som om det går framåt. Vi har haft turen med att det har varit flera andra ekipage ute medan vi tränat så störningen har varit bra! Visst har vi bakslag och diskussioner, men på det stora hela så känns det som om det händer grejjer.

Har varit ute och promenerat upp på Hirvas på Måndag i stekande hetta, Misse passade på att ta sig ett dopp på nervägen. Han har fått vara dagbarn hos sin "farmor och farfar" 3 dagar denna vecka, de har också varit ute med honom och han har fått baaada mycket och vara ute lääänge. Vilket har resulterat i att han har varit riktigt trött när jag har hämtat honom efter skolan. Det har varit skönt på så vis att jag själv varit ganska trött, så då har jag inte behövt sticka ut med honom direkt utan jag har tagit det lugnt och farit och tränat först mot kvällen.
Dock har han förmodligen satt i sig något konstigt under torsdagen, för han var riktigt risig i magen natten mot fredag. Och så även fredagsförmiddagen. Inte mycket att göra åt - fastade honom fredagen fram emot kvällen då han fick lite kött och ris, sedan samma på lördagsmorgonen för säkerhets skull. Men redan på fredagseftermiddagen så hade det gett sig. Men bättre att ta det säkra före det osäkra.

Ganska mycket i skolan just, kommer skriva 14 prov innan jul - och jag kan lova att det både räcker och blir över.

Så på fredag så for jag och en vän ut i skogen och grillade lite, det var jättehärligt. När vi kom hem och vi båda (Jag och Aramis) stank av grillröken så bestämde jag mig för att han ska få sig ett bad, med schampo. Dels för att han har badat så mycket och dels för att han håller på och fäller just nu. Nu luktar han nyponros.

Igårkväll var vi ut jag Misse och Per med Monica och Lena och vovvarna och tränade... det var jättekul och man får så mycket hjälp av varandra - goda tips och råd:)
Har fått bra hjälp av Monica i veckan med hur jag ska träna med apporten. Det går bra och jag tränar alla delar i själva apporteringen separat - och det går framåt!

Nu ska jag gå och kurera min förkylning som jag visst har dragit på mig - har
nämligen inte tid att vara sjuk nu!

Imorgon blir Aramis 1,5 år, tänka sig.

En trött liten kille!

2 kommentarer:

  1. Vilket helt underbart kort - visar precis hur trött och lycklig en hund kan vara efter en dag i skogen...:)

    Javisst var det kul å träna men så synd att det nu är din tur att bli förkyld....:( Men som jag sagt tidigare - vila vila vila - och så räknar du på en vecka så blir du frisk fort som en blixt..

    Monica Micke och Sara

    SvaraRadera
  2. Nybadad schäfer i fällningstider...då har du schäferhår överallt i badrummet nu med andra ord? Helst om han hann skaka på sig ordentligt :))

    SvaraRadera

Myspropp Nö1.

Myspropp Nö1.