fredag 12 mars 2010

Operationsdagen.

Aramis, Misse, Pisse, Lilleman är numera 2 testiklar fattigare och vaccinerad.

Jag har sovit dåligt natten till idag då jag såklart började bli lite orolig igårkväll. Så imorse så satte vi oss i bilen och åkte till Kiruna, gjorde ett stopp efter vägen så att han fick rastas och sträcka på sig lite. Väl där gick allt enligt planerna, op skulle ta 30-45 minuter så vi satte oss ute i foajén och väntade. Efter den gångna tiden kommer vet ut och säger åt mig att "Den sitter inte i kanalen utan jag måste in i bukhålan på honom". "Okej" sade jag till henne, sedan försvann hon in i operationsrummet igen. Det tog väl en sisådär 45 minuter till innan han var klar. Sedan var det dags för honom att vakna, lade mig hos honom i en bädd där på veterinärstationen, men han var så slut och ostabil på benen trots att han efter en halvtimme vaknat till och bestämt sig för att somna om. Han var inte alls orolig eller disorienterad då han vaknade och jag var där med honom men han var verkligen färdig. Så vi bar ut honom till baksätet i bilen. Per körde och jag åkte med honom i baksätet sovandes i famnen. Han var såå ynklig mattes lilla hjärta. Vet skrev ut både rimadyl - som han får äta i 10 dagar och vetrimoxin - som han ska äta i 8 dagar. Var och hämtade ut medecinen direkt jag kom till Gve, medeciner plus op gick totalt på 7100:- så det blir fattigt denna månad, men kosta vad det kosta vill. Bara det bästa är bra nog åt lilleman. Men när man tänker efter så är det ju hutlöst vad det ska kosta att gå till veterinären egentligen. Ikväll har han varit ut för att göra behoven men annars mest sovit, jag har inte heller gjort många knop utan sovit litegrann jag med. Får se hur han är imorgon, ska ju nämligen få i honom lite mat tillsammans med medicinerna på morgonen - men det ska nog gå bra.


Nu blir det luugna dagar här framöver och jag hoppas han kommer hålla sig någorlunda stilla, han får så lov att vara en "strutnisse" nu till att jag tagit bort stygnen :)

Det var dagens historia något komprimerad.

Här är det bäddat i baksätet med Misses alldeles egna rosa fina täcke :)

Nykärran visade sig ha bra komfort nu när man fått åka på en lite längre tur med den.


På återseende.

2 kommentarer:

  1. Skönt att få det gjort, och han är snart på benen igen, och träningen kan fortsätta som vanligt..../Marie Louise

    SvaraRadera
  2. Stackars lille Misse...men det är skönt att det gick bra. Hoppas han läker ihop utan komplikationer också. Sköt om er och ses snart :)

    SvaraRadera

Myspropp Nö1.

Myspropp Nö1.