fredag 30 april 2010

Hosta.

På Tisdag var vi och tränade på kvällen och allt gick kanon, han var verkligen på alerten och jag vågade till och med ha honom lös fastän de hade kurs på andra planen, han var med andra ord verkligen på hugget. Hade med kampstocken och använde mestadels den som belöning. Tränade lite position, platsliggning, hopp, target med mattan och platsliggning med störning. Störningen var det att Per hoppade runt - tjoade och gjorde lekinviter. Fick lägga om honom en gång, sen gjorde han som han skulle. Folk gick förbi bortanför plan med hundar och självklart tittade han, men inte en tillstymmelse till att han skulle sticka. Fast han har ju egentligen aldrig stuckit ifrån mig. Eller jo en gång till grannens hund och då fick han minsann på skallen. Men hursom gick träningen på Tisdagen jättebra, och det kändes som om både jag och han behövde få den minnesbilden vi tog med oss hem efter den kvällen.

På onsdag var vi och promenerade med Lena och Puma på stan vid lunchtid och det gick riktigt bra. En liten flicka som var ute med sin Farmor kom och frågade om hon fick klappa våra vovvar - visst fick hon väl det. Misse gillar ju barn och har börjat visa att han kan ta't försiktigt. Nog för att jag vet att han aldrig hade gjort något dumt, är ju bara det att han i övrigt är så burdus och på :) Sedan så stötte vi på en och annan hund, men inte ett enda skall så han skötte sig riktigt bra.

Sedan på Onsdagskvällen började Aramis att hosta. Trodde först han hade fått något i halsen, så efter att både utövat Heimlich manövern och rotat i halsen så förstod jag att där satt ingenting fast. Han har helt enkelt fått kennelhosta så nu är det vila som gäller. Typiskt! Hoppas bara vi får den mildare varianten och att han är kry om ett par dagar. Det går ju kennelhosta i stan och han har ju kunnat bli smittad var som helst egentligen. Först trodde jag att han inte skulle åka på hostan. Han är ju nyligen vaccinerad, men vaccinet skyddar visst bara till 80% och sedan så har han ju ätit två penecillinkurer efter operationen. Så min tanke är att hans immunförsvar är rätt så lågt just nu!

Han har ätit i alla fall, men inte så mycket. Igår sov han en hel del. Har gett honom vattenmjölk blandning som jag fick tips om ifrån Monica, den funkar riktigt bra och han får upp slemmet när han hostar.

Nåväl inte mycket mer att skriva. Vi kommer nog vara osynliga ett tag nu eftersom att han fått hostan - sedan är det ju en vecka efter första friska dagen innan han får träffa andra hundar och innan vi vågar oss ut på klubben igen. "såhär är väl livet med småbarn gissar jag".

Nu ska förberedas inför grillfest och valborgsfirande ikväll.

Trevlig valborg på er alla!

3 kommentarer:

 1. Stackars Misse, han får krya på sig så han är piggelin nu när våren och sommaren kommer med stormsteg. Ha en trevlig valborg!

  SvaraRadera
 2. Ja denna j-a hosta.... jo visst gick det bra på stan, Puma var mest koncentrerad på hemmagjorda hundgodiset i min ficka ;) Bra att Puma får hälsa på små "tvåbenta" även om hon också är lite burdus med blöt nos och puss i ansiktet. Men vi kan lugnt säga att vovvarna skötte sig perfekt i stads vimlet ;)

  SvaraRadera
 3. Det låter som om ni haft en härlig träning - kanon.

  Ja inte är det kul när våra "små" blir sjuka men men vad göra annat än ta hand om dom och pussa lite extra på dom så att dom fort blir friska......av all kärlek...:)

  Monica Micke och Sara

  SvaraRadera

Myspropp Nö1.

Myspropp Nö1.