söndag 25 april 2010

Toppar och dalar.

Så har ytterligare några dagar gått sedan jag uppdaterade här. Men jag är väl inte den ultimata bloggaren och är det så att jag inte riktigt känner att jag har något vettigt att skriva så låter jag bli. Sedan kan ju "vettigt" säkerligen diskuteras, men gemene man hajjar nog vad jag menar.

Denna sista vecka har det blivit joggingrundor, promenader och några kortare träningsrundor ute på klubben. Vi har även varit på stan och fått sällskap på promenaderna av "nya bekantskaper". I fredags var jag hemma hos en kompis som har en son på snart ett år, pojken har börjat gå här för ett tag sedan och är väl inte den stadigaste tvåbeningen direkt. Men där märks det verkligen att Aramis har ett och annat innanför pannbenet, för han var så försiktig i kontakten - såklart fick ju pojken en blöt puss med en schäfertunga som täckte hela ansiktet, men han är ju så min "Misseman" så det är okej med en puss. Den lille pojken hade en liten vagn han körde med och precis som Aramis och de flesta småbarn/hundvalpar så finns där ingen finkänslighet. Han matade på vagnen rakt på "Misse" som bara tittade upp och "Ojdå, bäst jag flyttar på mig" :)

Här är en bild på den nästan jämnårigen tvåbeningen som säkerligen kommer att bli en jägare vid vuxen ålder.

Annars har det varit toppar och dalar, vissa dagar har varit underbara och vissa dagar har vi fått diskutera ordentligt. Till och med så har jag haft lust att gå ut med honom i skogen, knyta fast honom och lämna honom där, alternativt laga schäferfilé till middag eller sälja honom på loppmarknad. Men efter att jag har sansat mig så vet jag ju att han om någon är den som verkligen sitter och gnager i hjärteroten, mammas finaste pojke. Men det är väl så - de som man bryr mest om är väl också de som kan göra en mest förbannad. Det är inte alltid så enkelt att ligga på topp och känna efter regelverket. Jag är bara människa och jag har insett att när man har en unghund så får man lov att arbeta nästan mer med sig själv än med hunden för att lyckas.Igår stiftade vi en ny bekantskap ute på klubben med en duktig kille som ska och som igår hjälpte oss lite med hundträningen. Ska berätta mer om det nästa gång jag skriver.Ensamhetsträningen har gått bra, han har varit nästan en timme själv och det är inge pip och skäll medan han är ensam - heller ingen överdriven reaktion då vi kommer hem. Så det känns riktigt bra.

Vädret har varit fint, men aningens blåsigt och inte sådär riktigt varmt utan typisk vårkyla. Natten till idag var det -6 grader. Vet egentligen inte någe mera. Och orkar inte skriva några detaljer om bluttan eller blä :)

Au revoir.

4 kommentarer:

 1. Toppar och dalar har alla "småbarnsföräldrar".....:) Ni har i alla fall en riktigt härligt "unge" att ta hand om och nu är det i alla fall vetenskapligt bevisat att fysisk kontakt med hund och även för hunden - fysisk kontakt med människa - skapar frigörelse att ett ämne som gör att man går ner i varv och mår jättebra..............så vad du än gör LÅT MISSE FORTSÄTTA SOVA I SÄNGEN.......:)

  Monica Micke och Sara

  SvaraRadera
 2. Du har vad du gör, hör jag...men vad bra att du träffat någon mer som kan ge dig idéer - med din envishet så kommer det att lösa sig, tids nog, och han blir ju äldre och klokare också, Misseman. Sköt om er!

  Annika å imsan

  SvaraRadera
 3. Tack för era goda ord :) Klart jag vet att det kommer bli bättre och så vidare, men i de mörkaste stunderna så är man ju som man är. Saken är den att det som gör mig mest förbannad är att jag över huvud taget blir arg. Men så äre! Har varit och promenerat på stan idag och han har varit underbar. Han är ju underbar största delen av tiden. Men vi ska jobba på att han ska bli trygg nu och få vara underbar hela tiden:)

  SvaraRadera
 4. Men käre bror, om du hade visst vad mojan kallar mig ibland, men hon har ju aldrig hotat att tillaga mig el sätta mig i skogen, så nu får faktiskt din moja sansa sig lite, vi är ju bara stora barn som vill leka o inte lyda alltid, jämför oss med 6-7åringar - där är vi o mojan har såna på sitt jobb o de vet ibland mycket mindre än vi gör, så kram på dig o lägg dig i sängen o gosa lite

  SvaraRadera

Myspropp Nö1.

Myspropp Nö1.