måndag 19 juli 2010

Kurravaarahelg.

Helgen har varit kanon! Vi var fem deltagare vilket var alldeles lagomt. Fyra från gällivare; jag, Monica, Marie-Louise och Anna. Sedan var det en jättetrevlig tjej från Kiruna - ursprungligen stockholm tror jag som också var med. Känns som om vi var ett bra gäng och riktigt trevligt har vi haft det. Blir ett alldeles för långt inlägg om jag ska skriva allt, men litegrann ska jag berätta hade jag tänkt. Jag och Monica kom till Kurravaara på fredag eftermiddag.

Vi har varvat teori och träning, jag har fått många idéer till fortsatta träningen och det känns som om det denna gång gick mycket bättre än sist vi kursade, inte för att det gick dåligt då - men det är som om han har landat aningens mer sedan sist. Vi har tränat med apporten, hopp över hinder, ingångar, läggande, ställande mm. Gjorde en platsliggning där vi fick beröm för att han ligger så fint och avslappnat... det betyder att vi kommer fortsätta som vi hittills gjort med den träningen, men kanske öka på svårigheten och lägga in störningar. Platsliggning kan man nog aldrig träna nog! På söndagen var han ganska så trött så till en början körde vi på rätt lugnt, men till sista passet så hade han hunnit "vila sig i form" så vi fick till några fina lägganden på slutet!

Vi har bott i en lavvu(kåta) jag och Aramis - det var riktigt mysigt, kändes lite som att leva vildmarksliv. Kanske jag och misse ska sticka ut med tält och vandra någon helg här framöver?!.

Vi har ätit god mat, grillat, fikat, "kaffat" och Aramis har badat. Det har minsann skrattats en hel del denna helg. Carina och Lasse ska ha ett stort Tack för en superduperhelg. Stämningen har varit på topp hela helgen verkligen! Är nog inte många människor som är så gästvänliga som de är. Kurravaara är jättevackert, och för att komma sig ut till Carina så måste man åka båt. Jag kan berätta att Aramis nära inpå välte båten på fredag då vi åkte över - vilket gjorde mig måttligt spänd på söndag då vi skulle hem, och åka båt igen. Men nu hade han ju åkt båt redan så denna gång gick det kanon, han hängde med framtassarna över båtkanten och doppade ner huvudet lite då och då medan vi åkte över. Min härliga men besvärliga lilla plutt!

Det är så givande att kursa, man får idéer och inspiration, inte minst av att titta på de andra deltagarna. Miljön känns också som en riktigt bra träning i sig, har försökt ha med Aramis större delen av tiden, så han har fått studera de andra ekipagen både leka och träna på planen.


Aramis vaktar helgbostaden.

Fler bilder: http://www.facebook.com/album.php?aid=236264&id=539180375&l=765b10760d

Ser fram emot nästa gång, för det blir det definitivt!

6 kommentarer:

 1. Visste inte ens att det fanns ett ställe som hette så :).
  Vad mysigt ni ser ut att ha haft det, Aramis måste ju vara den tryggaste sovkompis man kan få!
  Ni är så duktiga med ert tränande, måste själv komma igång! Jag får läsa din blogg så jag blir inspirerad!! :D

  SvaraRadera
 2. Men tack :) Jo det kändes rätt tryggt att ha honom i tältet - ingen kommer in utan att det hörs om man säger som så. Näe, jag visste inte heller om Kurravaara förräns jag kom i kontakt med Carina som hade kursen, det var riktigt vackert där faktiskt! Det är jätteskoj att träna, och speciellt motiverad blir man efter att man har kursat:))

  Kommer du upp något snart eller?

  SvaraRadera
 3. Blir nog först till julen, lite trist men jag har så mycket inplanerat i höst så jag har svårt att hinna me :(.
  Har ju hunnit träffa de flesta i familjen som varit ner och hälsat på oss nu under sommaren och sen var jossan här några dagar också så jag får klara mig! :)

  SvaraRadera
 4. Jo Puma var också lite orolig i båten men på väg hemåt var hon betydligt lugnare. Och smurf figuren i trädgården skällde hon ut, den var jätteläskig ;) Kan förstå att ni haft en superkul helg därborta, Carina är så duktig att lära ut och man blir så inspirerad att träna. Hoppas jag och Evve kan haka på nästa gång :) Vi kan ju höras i veckoslutet, är ju ledig fre-sön.

  SvaraRadera
 5. Lena: Haha, Misse lät faktiskt bli att skälla ut den, men jag kan tänka mig att det möjligen hade kunnat hända att också han hade kunanat tänka sig göra så:) Nästa kurstillfälle hoppas jag absolut att nu också är med! Vi hörs på fredag, helt klart!

  SvaraRadera
 6. Verkar som ni haft en underbar träningshelg, o vilka underbara foton, tryggt med "tältkompis".

  SvaraRadera

Myspropp Nö1.

Myspropp Nö1.