fredag 4 september 2009

Veterinären.

Aramis har fått Surolan mot öroninflammation, märkte för två dagar sedan att han var irriterad i öronen och efter idogt skakande på huvudet och öronen utfällda som flygplansvingar så ringde jag till vet. 1300:- fattigare men dock nöjd att min lilla älskling slipper ha ont i parabolerna.
Han får droppar nu i 10 dagar morgon och kväll, sen hoppas jag vi slipper "skiten". Finns inget värre än när man ser att ett djur har ont! Veterinären var duktig och ödmjuk, Aramis visade att han hade riktigt ont då han skulle ta prov till analys. Men efter om och men så fick han vad han behövde för att kunna konstatera att han hade både inflammation och svamptillväxt.

Bad Vet känna på testiklarna och han konstaterade att bara ena testikeln var nere, vilket jag redan sett. Har ju förstått att om dem inte trillat ner innan 6 månader (vilket Aramis blir om 9 dagar) så är chansen rätt liten att dem ska göra det överhuvudtaget och vet instämde. Men, men. Sånt är livet, min förra vovve var ju krypt och kastrerad och märkte ingen som helst nackdel med det.

Nu ska jag åka iväg och förbereda inför surströmmingsmiddag ikväll.

Undra vad "Misse" tycker om den aromen?!.

1 kommentar:

  1. Vet inte om det kan göra någon nytta, men en uppfödare jag känner sade att man kan försöka hjälpa till att få ner andra stenen genom att massera den (på något sätt, hur det nu var) på den lilla valpen, men om det går på halvvuxen valp vet jag inte. Skadar väl inte att försöka, men du kan ju höra med lokala uppfödare om de hört talas om det, och hur man går till väga i så fall...

    SvaraRadera

Myspropp Nö1.

Myspropp Nö1.